Εκδήλωση σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας

Εκδήλωση με θέμα «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργάνωσε στην Πάτρα στις 03/6/2009 το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την υποστήριξη των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων στα κρίσιμα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η βιώσιμη ανάπτυξη δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο δράσης λίγων, μεγάλων εταιριών αλλά μέλημα κάθε επιχειρηματία. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, κ. Φαίδων Κουνινιώτης, ανέφερε ότι η ανάπτυξη σαν έννοια μας απασχολεί καθώς είναι το εργαλείο που παράγει πλούτο, απασχόληση και κοινωνική συνοχή, αποσαφήνισε όμως ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι και βιώσιμη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών κ. Πέτρος Γρουμπός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που διεξήχθη σε πάνελ ομιλητών, στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ.: Γ. Τσολακίδης της Interamerican-Mentor, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί Περιβαλλοντικής Ευθύνης και πως αυτή επηρεάζει οικονομικά και νομικά τις ΜΜΕ στο άμεσο μέλλον, Π. Σκαρλάτος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, ο οποίος ανέλυσε τις απαιτήσεις του Κανονισμού REACH για τα Χημικά, Χ. Τσιτσέλης της Polyeco S.A., που επικέντρωσε στις Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, στην οικο-αποδοτικότητα, την ενεργειακή αποδοτικότητα, και την αποδοτικότητα Πρώτων Υλών, Ν. Παπαδόπουλος από την ADVICE – ΚΑΝΤΟΡ, ο οποίος μίλησε για Πηγές Χρηματοδότησης ΜΜΕ από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.